Nacházíte se: Úvodní stránka > Cestování > Co musíte ochutnat ve Španělsku?
Sponzorované odkazy:
Evropa je kulturou doslova prosyceným kontinentem a neexistuje místo, které byste mohli označit za nezajímavé nebo snad dokonce obyčejné. Po Evropě můžete cestovat prakticky celý život stále bude zábavná, poutavá a netradiční či plná překvapení. Jednou z nejoblíbenějších cestovatelských destinací Evropy je beze sporu Španělsko. To je tolik populární pro svoji rozmanitost, temperament, překrásnou přírodu, moře, palmy, pláže a kulturní města. Vyjma těchto a mnoha dalších krás se Španělsko pyšní také vynikající kuchyní, která vám snad ani nemůže nechutnat. Co byste při návštěvě ve Španělsku měli každopádně ochutnat? Máme pro vás pár skvělých tipů. kvůli kterým se do země budete chtíti rok co rok vracet.
Tradičních španělských pokrmů až tolik není, většina čerpá z italské kuchyně, nicméně ty, které jsou typicky španělské rozhodně stojí za to a nemůžete si je nechat ujít. Řeč je například o legendárních tapas. Tapas jsou jakési malé jednohubky nebo drobné pokrmy na jednou skousnutí, které se podávají snad ve všech typických španěských restaurací anebo v tapas barech. Dáte se je buď formou předkrmu anebo v tapas barech po jednotlivých kusech. Španělé tapas bary navštěvují například s partou přátel, kde hodují a pijí i několik hodin. Tato drobná jídla si pak vychutnávají po celý večer, čímž udržují i jakousi společenskou úroveň a smysl setkání. Tapas jsou stovky až tisíce dobrot od klasické veky s kvalitní sušenou šunkou a rajčaty, přes avokádovou pastu se sýrovým chipsem až po netradiční sladkoslané kombinace. Jakmile se ve Španělsku objevíte, na tapas bar nemůžete zapomenout.
Dalším významným pokrmem pocházejícím přímo ze Španělska, je klasická paella. Tou se Španělé velmi pyšní a nutno podotknout, že právem. Jedná se o jakési risotto se směsí kořen a především mořských plodů. Nechybí v něm krevety, ryby, chobotničky ani ústřice. Pokud si nepotrpíte na mořské plody, pak můžete ochutnat také různé odnože paelly, která je se směsí masa nebo pouze zeleniny. Všechny varianty jsou skvostné a jistě si na nich výsostně pochutnáte. Paella je tradičně podávána v plechové pánvičce, která pokrm udrží dlouho horký.
Španělé nemají zdaleka tolik zákusků jako například Italové nebo Francouzi. Tirramisu, Creme brule, čokoládový fondant nebo panna cottu ve Španělsku spíše nenajdete, na čem si ale pochutnáte a budete to chtít jíst i po návratu z dovolené, je rozhodně churros. Jedná se o typickou španělskou sladkost, kdy se pojí smažené tyčinky z křehkého těsta obalené v cukru a vynikající hořká nebo mléčná čokoláda. Churros najdete jak v restauracích, tak na ulici v klasických pojízdných stáncích.
Sponzorované odkazy:
Cestování patří k fenoménem této doby. Vyberte si i vy příjemné ubytování přímo od majitele na stránkách www.MegaUbytko.cz a www.MegaUbytovanie.sk.
Turisimo.cz
Přebírání textů z těchto stránek je bez svolení autora trestné.
CMS vytvořilo amedio.cz.