Nacházíte se: Úvodní stránka > Města a místa > 3 tipy na restaurace, kde si pochutnáte na Štědrovečerní večeři
Sponzorované odkazy:
Štědrovečerní večeře je základ, bez které by ten Vánoční den, nikdy nebyl tolik sváteční. Pokud ale nemáte větší rodině a trávíte svátky třeba jen ve dvou spolu s přítelem, pak pravděpodobně neplánujete bůh ví jaké slavnostní protírání. Jednoduše, připravovat kapra, řízky a ještě nároční bramborový salát pro dva lidi, je tak trochu zbytečné a zdlouhavé. Přijde vám proto chytřejší, vypravit se na Štědrý večer do restaurace a užít si kulinářskou dobrotu od někoho jiného? Pak se podívejte na několik podniků, kde i rozhodně pochutnáte.
Milujete jídlo všeho druhu, rádi poznáváte zahraniční kuchyně a pro specialitu nikdy nejdete daleko, ale na Vánoce si zkrátka rok co rok musíte dát typickou večeři, která je České republice tolik vlastní? Pak vás rozhodně potěší bohatá Štědrovečerní nabídka restaurace Lavande na Praze 5 v Lidické ulici, kde si pochutnáte na řízcích, vinných klobásách, na Vánočním kapru a chybět samozřejmě nebude ani vynikající bramborový salát od mistra šéfkuchaře. A pokud by se vám nechtělo sedět v restauraci, můžete si celé menu, včetně rybí polévky a houbového kuby, objednat přímo domů, kam vám bude večeře dovezena přesně na tu hodinu, kterou si budete přát.
V případě, že na bramborovém salátu a kapru nebazírujete a jednoduše si chcete pochutnat na něčem dobrém, pak se na Štědrý večer vydejte do vyhlášené restaurace Kampa na Praze 1. Speciálně pro sváteční večer je připraveno vynikající čtyřchodové menu zahájené humrem, čočkovým salátkem a candátem, dále nebudou chybět špagety s okurkou, dušená telecí líčka se smržovou omáčkou a sladkou tečkou bude vynikající čokoládová dobrota, co se rozplyne na jazyku. Za celé gurmánské menu pak zaplatíte přibližně 2 500 korun na osobu, přičemž si opravdu pochutnáte na delikatesách.
Velmi oblíbeným pražským podnikem je vyhlášený Crystal bar na Praze 1 V Kolkovně, kde se kromě vynikajícího jídla podávají také světové drinky, na které můžete zajít jakýkoliv všední i víkendový den. Na Štědrý večer si šéfkuchař připravil tradiční tříchodové Vánoční menu v modernější podání, které vás jistě nadchne. Na začátek se sice nebude podávat rybí polévka, ale výborný tataráček z lososa a avokáda, který příjemně navodí chutě a připraví vás na další, náročnější chod, kterým bude klasický kapr bramborový salát. Jako sladká tečka e bude podávat chutný čokoládový dort.
Sponzorované odkazy:
Cestování patří k fenoménem této doby. Vyberte si i vy příjemné ubytování přímo od majitele na stránkách www.MegaUbytko.cz a www.MegaUbytovanie.sk.
Turisimo.cz
Přebírání textů z těchto stránek je bez svolení autora trestné.
CMS vytvořilo amedio.cz.